Skip to content

Rugpijn verhelpen met manuele geneeskunde​

Heeft u last van rugpijn als u moet opstaan? Of krijgt u een pijnscheut in uw rug bij het doen van dagelijkse bezigheden? Dit is erg belemmerend omdat u niet meer de dingen kunt doen die u eerst wel kon uitvoeren. Rugpijn kan een grote impact hebben op verschillende aspecten van uw leven zoals werk, maar ook bij sociale activiteiten. Wij kunnen uw pijn in de rug verhelpen door het toepassen van manuele geneeskunde. Hierdoor hoeft u minder lang met de rugpijn rond te lopen en kunnen de klachten niet verergeren.

Rugpijn 8100

Vanuit onze achtergrond hebben wij ons gespecialiseerd in het behandelen van mensen met pijnklachten, zoals pijn in de rug maar ook pijn in nek en hoofd. Blijf dus niet nog langer met uw rugklachten rondlopen! U hoeft niet eerst een afspraak te maken bij de huisarts maar u kunt meteen bij ons een afspraak inplannen. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op!

Werkwijze bij verhelpen van rugpijn

In onze praktijk werken wij volgens de richtlijnen vanuit de manuele geneeskunde. Dit betekent dat wij verder kijken dan alleen de rugpijn. Er zijn namelijk verschillende oorzaken denkbaar die kunnen leiden tot rugpijn. Zo kijken we ook hoe de samenhang tussen alle gewrichten eruit ziet. Op basis van het intakegesprek bepalen we samen welk soort behandeling het beste bij u past. Tijdens het intakegesprek kan het zijn dat u een aantal oefeningen gaat doen.

Hierdoor kunnen wij bepalen hoe u van de rugpijn af komt. In sommige gevallen kan het zo zijn dat wij u niet kunnen helpen, dan sturen wij u door naar een andere zorgprofessional. Wist u dat u met een aanvullende verzekering in aanmerking kunt komen voor een vergoeding? Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Rugpijn 8100

Behandeling voor pijn in de rug

Wanneer u voor de eerste keer langs bent geweest voor een behandeling merkt u vaak direct een verandering. Het verschilt natuurlijk per persoon maar de meeste cliënten merken dat ze hun rug beter kunnen bewegen en/of voelen minder pijn. Wij maken namelijk gebruik van specifieke technieken, zoals mobilisatie en manipulatie om bewegingen te optimaliseren. Natuurlijk wilt u pijn in de rug ook in de toekomst voorkomen. Tijdens het consult geven wij u daarom ook advies mee over hoe u de klachten kunt voorkomen. Blijf niet langer rondlopen met rugpijn en maak gelijk een afspraak!